Varmekabler? Ferdig!
16. desember 2010 by nedrevollveien
En ny milepæl har blitt nådd i det blå huset i svingen, og det hele skjedde raskere enn vi hadde turt å drømme om. Vi hadde forberedt 0ss på at betonggulvet på badet måtte ha åtte lag med smøremembran før varmekablene kunne legges. Temperatur og tid stod i veien for at dette kunne gjøres kjapt. Men så, etter tips fra en av elektrikerene våre, gikk det opp for oss at membranen kan smøres på påstøpen oppå kablene. Og da begynte ballen å rulle. På mandag var elektrikeren vår Øystein i huset med en kollega, Tom. De fikk gjort mye, og jeg var innom for å høre med dem hvordan det gikk. Vi la en slagplan for varmekablene, og det var da Tom sa at det ikke var vits i å vente på membranen før vi la kabler. Så plutselig hadde vi en avtale om at Øystein skulle legge kablene på torsdag allerede (!)
Da fikk vi det travelt. Så den kvelden begynte vi å lime Depron isolasjonsplater til baderomsgulvet. Disse platene er kun 3mm tykke, og isolerer like godt som 180 mm betong. De skal gjøre at varmen fra kablene blir reflektert oppover, og at ikke det store dype betonggulvet under skal varmes opp og ned. Med isolasjonsplater, kabler, tynt lag avrettingsmasse og fliser vil gulvet varmes opp og kjøles ned like raskt som en panelovn, og dag- og nattsenking blir lett. Vi kom ikke lenger enn badet den mandags kvelden, for det var litt kliss med alt limet. På tirsdag ringte Tom til Espen, og sa at vår faste elektriker Øystein var blitt syk, og at han steppet inn. Øystein skulle jo egentlig ikke vært der før på torsdag igjen, men Tom var der allerede på tirsdag og la varmekablene på badet. Han sa han kunne legge resten av kablene neste dag, og vi takket ikke nei. Så vi limte plater på begge gangene og i vaskerommet, og på onsdag kveld var alle kablene lagt. Velstand! Onsdag kveld ble brukt til å handle inn avrettingsmasse (60 20kgs sekker!) og diverse hjelpemidler til denne jobben.
I dag (torsdag) har Anne, Espen og Ivar lagt ut avrettingsmasse på alle gulvene. Jobben gikk over all forventning, og massen var lett å jobbe med. Ivar blandet med drill og visp, Espen bar bøtte etter bøtte og helte ut på gulvet, mens Anne brukte piggrullen for å jevne det ut. Så nå har vi gulv med varme i nesten hele underetasjen!